Wat te doen in Cancun

Ventura Park Cancun

Een van de nieuwste amusements- en waterparken van Cancun is Ventura Park Cancun. Het bestaat uit verschillende parken voor de hele familie. Van waterpark tot dierentuin. Zowel jong als oud zal zich hier prima vermaken.

Wet 'n Wild

Dit is een waterpark met meer dan genoeg water attracties. Wet 'n Wild is een van de meest bekende waterparken. Je vindt er spannende glijbanen, zoals de Bubba Tub of juist een rustige lazy river. Ook is hier een golfslagzwembad en een speciale ruimte voor de kleine kinderen.

Aaah!Ventura

Ben je avontuurlijk ingesteld dan is Aaah!Ventura de plek voor jou! Ga met z'n drieën tegelijk van een zipline, test je hoogtevrees met een heli-jump of klauter over het kabelparcours.

Fun World

Fun World is het park voor de kleintjes. Maar ook de volwassenen kunnen hier hun innerlijke jeugd weer laten opspelen. Je vindt hier onder andere een kleine achtbaan, draaimolen, zweefmolen en speeltuin.

Underworld

Alles met lasers, technologie en virtual reality vind je hier. Stap in de Star Wars Battle Pod en ervaar een epische race zoals in de bekende films. Zijn de normale botsauto's te saai? Ga dan naar de Laser Tanks waarbij je ook nog een laser hebt om je tegenstanders te verslaan.

Grand Prix

Dit is voor de kartliefhebbers! Durf je niet alleen dan kun je ook in een tweezitter stappen met iemand anders. Zo kun je ook met je kind racen. Dit is plezier voor de hele familie.

Amazonia

In Amazonia kun je alle dieren uit de jungle bekijken, zoals toekans, kaketoes, een boa constrictor en meer.

Officiële website: www.venturapark.com/en/

Maya museum

Ingang van het Maya museum in Cancun, Mexico

Wil je alles weten over de Maya die in de omgeving van Cancun hebben geleefd, dan moet je naar het Maya museum. Het is een modern wit gebouw met op een plein drie pilaren met een bladpatroon. Deze zijn ontworpen door de Nederlanders kunstenaar Jan Hendrix, die sinds 1978 in Mexico-stad woont en werkt. In het museum bevinden zich drie tentoonstellingszalen.

De eerste gaat over de archeologie van de staat Quintana Roo. Meest opvallend is een skelet van een vrouw die gevonden is in een cenote bij Tulum in 2022. De vrouw moet hier 10.000 tot 12.000 jaar geleden hebben geleefd. Ze hebben de verwachte leefomgeving nagemaakt en haar skelet ligt hier tussen.

In de tweede hal vind je alles over de Maya cultuur en kun je gevonden stukjes van de Maya bekijken. Een replica van "Monument 6", van de Tortuguero-site in Tabasco, kun je hier bewonderen. Deze Mayastele (pilaar) werd gebruikt als bewijs voor de theorie dat de wereld zou vergaan na het eindigen van de Maya kalender in 2012. De derde hal huisvest tijdelijke tentoonstellingen en veranderd regelmatig van inhoud.

Onderwatermuseum

Een onderwatermuseum? Ja, letterlijk een museum onder water. Trek je duikpak aan of pak je snorkel en ontdek een bijzondere plek onder water. Er staan maar liefst 500 beelden op de bodem in het Cancun National Marine Park. Het museum is ooit aangelegd als alternatief om te duiken, in de angst dat toeristen schade zouden toebrengen aan de nabij gelegen riffen.

Je hebt verschillende mogelijkheden om het onderwatermuseum te bezoeken. Wil je niet nat worden dan ga je in een boot met een doorzichte bodem van glas. Daarnaast kun je gaan snorkelen en als je echt alles goed wil bekijken dan ga je duiken.

Officiële website: musamexico.org

Online tickets via iDeal

Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen is erg populair in Cancun. Er zijn meerdere parken waar je met ze kunt zwemmen. Ze heb je hier onder andere "Dolphinaris Cancun", "Delphinus World" en "Interactive Aquarium Cancún". Ook op het nabij gelegen eiland Isla Mujeres ligt zo'n park, namelijk "Dolphin Discovery". Elk park biedt zijn eigen programma.

Xcaret

Xcaret park in Playa del Carmen, Mexico

Xcaret is een natuurlijk waterpark in Playa del Carmen. Het park zo groot en er is zoveel te doen dat je waarschijnlijk alle attracties op een dag niet gaat redden. Je hebt hier drie ondergronde rivieren waar je doorheen kunt zwemmen en snorkelen. Daarnaast zijn er verschillende stranden, grotten en natuurlijke zwembaden. Er is zelfs een kleine dierentuin met apen, poema's, jaguars en meer dieren uit de omgeving.

Officiële website: xcaret.com/en/

Online tickets via iDeal

Xel-Ha

Xel-Ha park in Playa del Carmen, Mexico

Een ander populair natuurlijk waterpark is Xel-Ha. Hier kun je snorkelen en zwemmen met dolfijnen, evenals in de kristalheldere laguna. Heb je wel eens van snuba duiken gehoord? Hier ga je het meemaken! Snuba duiken is een manier van duiken waarbij je een helm op hebt en een lange slang naar lucht tanks die drijven op het water. Zelfs niet-zwemmers kunnen zo duiken zonder hun haar nat te krijgen.

Officiële website: xelha.com

Online tickets via iDeal

Xplor

Xplor is voor degene die wat meer avontuur wil. Hier vind je dan ook 13 ziplines, waarvan eentje de hoogste zipline van de hele regio is. Stap in een amfibievoertuig en rij door de grotten, water en uiteindelijk weer terug op land. Geniet van een dag vol plezier en avontuur omgeven door grotten, rivieren en cenotes.

Officiële website: xplor.travel/en/

Online tickets via iDeal

Croco Cun Zoo

Papegaai op de schouder van een jong meisje in de Croco Cun Zoo in Mexico

Een bijzondere dierentuin is die van Croco Cun Zoo. Hier kun je niet alleen alle dieren bekijken, maar sommige mag je ook aanraken en voeren. Je kunt zelfs tussen de krokodillen door wandelen. Selfie time!

Alles gebeurt onder leiding van vriendelijke begeleiders. Zij leggen alles uit over de lokale fauna en helpen je om de dieren aan te raken, vast te houden of te voeren. Zelf hebben we hier onder andere een slang om onze nek gehad, een kus van een papegaai gekregen en voelden we de hete adem van de krokodillen in onze nek.

Officiële website: crococunzoo.com

Online tickets via iDeal